Vijf partijen slaan handen ineen

Vijf partijen hebben de handen ineen geslagen om op de locatie Beekbergsebroek een recreatief en educatief energielandschap te realiseren dat volledig draait op duurzame energie die ter plekke wordt opgewekt met windmolens. Het gaat om een combinatie van activiteiten op het gebied van in- en outdoorsport, recreatie, het vergroten van kennis, onderzoek en de productie van duurzame energie.

Energiebeleving Beekbergsebroek is een initiatief van E-park, Out2play, E-Kite, De Wolff Nederland Wind en de duurzame energiecoöperatie deA. Met het thema –recreatie, educatie en duurzame energie- willen zij invulling geven aan de wens van de gemeente Apeldoorn om op deze locatie iets bijzonders te realiseren waar iedere Apeldoorner van kan profiteren. Op dit moment wordt gedacht aan:

  • Een E-park voor het energieneutraal sporten en recreëren in de Beekbergsebroek. Dit bestaat uit een binnen en buiten faciliteit voor elektrisch karten en minibiken. Daarnaast wordt aan de mogelijkheid gedacht om buiten elektrisch trail te rijden. Om verder te genieten van de energiebeleving in de Beekbergsebroek kan het gebied worden verkend met een E-step.
  • Sport & Outdoor activiteiten zoals boogschieten, kanoën, klimmen et cetera.
  • Duurtestlocatie voor het kite power systeem van E-Kite waarmee windenergie opgewekt kan worden.
  • Windmolens die de energie leveren voor het park, omwonenden en inwoners en bedrijven van de gemeente Apeldoorn.
  • Info/educatiecentrum (op termijn).

Uitnodiging aan omwonenden
Om het plan verder uit te werken, ontvangen de omwonenden en de aangrenzende dorps- en wijkraden binnenkort een brief waarin zij worden uitgenodigd voor een kennismakingsavond. Samen met hen willen de initiatiefnemers kijken naar de wensen van de omgeving en de mogelijkheden om te participeren in het energielandschap.