Uitnodiging voor persoonlijk gesprek

Gemeente Apeldoorn werkt momenteel aan een schetsontwerp voor Beekbergsebroek waarin plekken worden toegewezen voor: duurzame energie, recreatie en natuur. De gemeente werkt hiervoor samen met de initiatiefnemers en de bewoners die zich hiervoor hebben aangemeld. Het schetsontwerp wordt naar verwachting eind dit jaar voorgelegd aan de gemeenteraad.

Zoals u wellicht weet, is deA één van initiatiefnemers die een plan hebben ingediend voor Beekbergsebroek. deA zou in het gebied graag enkele windmolens willen plaatsen om hiermee de Apeldoornse huishoudens te kunnen voorzien van groene stroom. Het uitwerken van het plan doet deA het liefst samen met de bewoners.

Tijdens eerdere gesprekken en bijeenkomsten hebben wij gemerkt dat de bewoners van Beekbergsebroek verschillend over de windmolens denken. Sommige mensen zien de voordelen van windenergie, anderen maken zich zorgen of zijn resoluut tegen het plaatsen van de molens. Als Apeldoornse coöperatie vinden wij het belangrijk om precies in kaart te brengen wat de bewoners ervan vinden en hoe we het plan uit zouden kunnen werken. Daarom ontvangen de bewoners in de loop van september een brief met de uitnodiging voor een persoonlijk gesprek om te horen hoe zij tegen het voorstel aankijken.